BLACK AMBER ERİK FİDANI
MEYVE - MEYVE ETİ: İri, hafif basık, yuvarlak şekilli, tatlı, meyve eti sarı renkli, kırmızı damarlıdır. Meyve rengi koyu mor, olgunlaştığında siyah renklidir.
OLGUNLAŞMA: 20 - 30 Temmuz
TOZLAYICILAR: Friar, Santa Rosa
DİĞER ÖZELLİKLER: Kalitesi ve aroması ile fark edilir bir çeşittir.
SANTA ROSA ERİK FİDANI
MEYVE - MEYVE ETİ: Meyvesi orta iri, yuvarlak, az sulu ve lifli çekirdeğe tam bağlıdır. Meyve eti sarı renkte, kabuğu ise parçalı kırmızı renktedir.
OLGUNLAŞMA: 25 Temmuz - 10 Ağustos
TOZLAYICILAR: Formoza
DİĞER ÖZELLİKLER: Orta kalitede bir sofralık çeşittir. Daha çok tozlayıcı olarak kullanılır.
ANGELENO ERİK FİDANI
ANGELENO ERİK FİDANI
MEYVE - MEYVE ETİ: Meyvesi çok iri, basık yuvarlak şekildedir. Ağaçları çok verimlidir. Meyve eti sarı, meyve kabuk rengi koyu mordur. Gevrek, tatlı ve aromalıdır. Çekirdeği etten kolay ayrılır.
OLGUNLAŞMA: 15 - 25 Eylül
TOZLAYICILAR: Friar, Santarosa
DİĞER ÖZELLİKLER: Albenili ve uzun süre depolanabilir.Bu sebeple ticari değeri olan bir çeşittir.
PRESİDENT ERİK FİDANI
MEYVE - MEYVE ETİ: Meyvesi orta iri - iri, uzun elips şeklinde, ( Klasik olarak bilinen MÜRDÜM eriğinin oldukça iri formu ) parçalı patlıcan moru renginde, lifli, sulu ve çekirdeğe az bağlıdır.
OLGUNLAŞMA: 1 - 10 Eylül
TOZLAYICILAR: Gerektirmez.
DİĞER ÖZELLİKLER: Sofralık ve kurutmalık bir çeşittir. 2 ay depoda muhafaza edilebilir.
PAPAZ ERİK FİDANI
MEYVE - MEYVE ETİ: Meyvesi ortalama 10 - 16 gr. yuvarlak, yeşil - sarımsı meyve etli, sert ve sulu, meyve eti çekirdeğe tam bağlıdır.
OLGUNLAŞMA: 1 - 5 Haziran
TOZLAYICILAR: Gerektirmez.
DİĞER ÖZELLİKLER: Verimli, erkenci turfanda bölgeleri için uygun bir çeşittir. Yeşilken tüketilen, ülkemizde sevilen ve bilinen bir çeşittir.
FORMOZA ERİK FİDANI
MEYVE - MEYVE ETİ: İri, yuvarlak, çiçek çukuru az belirgin, meyve eti açık sarı renkli, lifli, sulu, çekirdeğe tam bağlıdır.
OLGUNLAŞMA: 30 Temmuz - 5 Ağustos
TOZLAYICILAR: Black Beauty
BLACK DİAMOND ERİK FİDANI
MEYVE - MEYVE ETİ: İri, yuvarlak, gevrek, sulu, sert ve aromalı, çekirdek küçük, ete yarı bağlı, meyve eti sarı, olgunlukta kırmızı, meyve kabuk rengi morumsu siyah, olgunlukta üzeri belirgin beneklidir.
MEYVE - MEYVE ETİ: İri, yuvarlak, gevrek, sulu, sert ve aromalı, çekirdek küçük, ete yarı bağlı, meyve eti sarı, olgunlukta kırmızı, meyve kabuk rengi morumsu siyah, olgunlukta üzeri belirgin beneklidir.
OLGUNLAŞMA: 30 Temmuz - 5 Ağustos
TOZLAYICILAR: Friar, Santa Rosa
DİĞER ÖZELLİKLER: Ağacı yüksek verimlidir. Türkiye için yeni çeşitlerden olup pazarda değerli olan bir çeşittir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.